Balanserad kost

Vår ledstjärna - Good Food Better Mood - berättar hur viktigt det är med bra mat. Vi vill aktivt bidra till människors hälsa och välbefinnande genom att driva utvecklingen av bra mat. Vi tror på en välbalanserad och varierad kost gjord av bra råvaror. I vårt sortiment finns ett brett urval av mat för att passa hela veckans måltider, både frukost, lunch och middag.

Vi varierar proteinet för en blanserad kost!

Av hälso- och miljöskäl vill allt fler människor variera proteinet på tallriken. Det tycker vi är sunt och vi förespråkar en varierad kost, så här resonerar vi.

 • Kött 
  Kött är en bra näringskälla som innehåller viktiga vitaminer och mineraler, som t.ex. B vitaminer och järn. Både ur hälso- och miljöperspektiv är det viktigt att inte överkonsumera kött och framför allt att välja köttet vi äter med omsorg. Livsmedelsverket rekommenderar att äta högst 500 gram rött kött och chark i veckan (500 g avser tillagad vikt). Vi uppmuntrar till att följa denna rekommendation. 

 • Kyckling
  Kyckling har en bra näringsmässig sammansättning. Förutom högvärdigt protein, en bra balans mellan mättade och omättade fettsyror är köttet också rikt på magnesium, selen och B-vitaminer. All vår kyckling från Lagerbergs är kläckt i Sverige, uppfödd i vår absoluta närhet och slaktad i vår egen anläggning på Listerlandet i Blekinge.

 • Soja
  Våra sojaprodukter från TZAY är omtyckta. Produkten består bland annat av sojabönmjöl, sojaproteinpulver och sojabönolja som utvinns från sojabönan. Sojabönan är en baljväxt och är en viktig proteinkälla från växtriktet.

 • Fisk
  Vi har ett sortiment av MSC-märkt fisk som säljs på storköksmarknaden. MSC står för Marine Stewardship Council och innebär att fisken kommer från ett certifierat hållbart fiske. Variera mellan feta och magra sorter. 

Protein är ett stort intresse för oss på Atria och vi deltar gärna i forskningsprojekt kring protein.