Allergier och överkänslighet

Allergi är ett växande problem i samhället, och det gäller inte minst allergier och överkänslighet för olika typer av livsmedel. Detta är självklart en fråga som vi tar på allra största allvar och i många fall går vi till och med längre än de krav som anges i gällande lagstiftning. Som en ledande matleverantör är det angeläget för oss att både du som kund och i sin tur dina gäster kan känna en stor trygghet i den här frågan.

Vissa ingredienser, som är kända för att ge allergiska reaktioner måste alltid anges i ingrediensförteckningen då de förekommer i ett livsmedel. För att förtydliga om något av dessa ämnen förekommer i produkten är dessa markerade med fetstil eller skrivna med VERSALER i ingrediensförteckningen på respektive av våra produktetiketter.

  • Spannmål som innehåller gluten (d.v.s. vete, råg, korn, havre eller hybridiserade stammar därav)
  • Kräftdjur
  • Ägg 
  • Mjölk (inklusive laktos)
  • Fisk
  • Jordnötter
  • Nötter (d.v.s. mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistaschmandel, makadamianöt och queenslandsnöt)
  • Sojabönor 
  • Selleri
  • Senap
  • Sesamfrön
  • Svaveldioxid och sulfit (om koncentrationer på mer än 10 mg/kg eller 10 mg/liter, uttryckt som SO2)
  • Lupin
  • Blötdjur

Kom ihåg att alltid läsa på förpackningen för att få den mest uppdaterade informationen!