Recept på Onsalagryta

Grytan med Onsalakorv passar utmärkt som fest- eller söndagsmiddag6 personer

900 g fläskfilé
200 g Onsalakorv
1 dl syltlök
1 dl svarta urkärnade oliver
2 st strimlade röda paprikor
1 dl cornichons
5 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1 vitlöksklyfta
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk smör

Tillagning

Putsa fläskfilén och skär den i tjocka skivor, bulta lätt. Skär korven i lagom bitar. Strimla paprikan. Sila av spad från syltlök, oliver och cornichons. Fräs upp onsalakorven i en stekgryta och ta upp den. Bryn fläskfilén i smör. Peppra, salta, krydda med mejram, pressa nervitlök och strö över mjölet. Lägg tillbaka onsalakorven och blanda ner paprikan, syltlöken, gurkan, oliverna och grädden. Koka grytan 5 min. Servera med ris och sallad. Voilà!

Njut av en mustig gryta med onsalakorv