Goda och inspirerande gröna alternativ

Att äta varierat och med mer grönt är ett enkelt sätt göra måltiderna mer hälsosamma och hållbara. Det ska inte vara svårt att anpassa vardagsrätter med gröna alternativ. Dagens Rätt Grönt är gott för alla.

Atrias varumärke Dagens Rätt Grönt lanserades 2007 och i år kompletteras utbudet med en lansering av ätfärdiga produkter som är 100 procent utan kött. Ett exempel på de nya produkterna är Vegokorv som kommer i två varianter, strimlad och som en grillkorv.

 – Det är en produkt som alla kan äta. Den är fri från soja och utan tillsatta allergeninnehållande ingredienser. I stället baseras den på solrosprotein och morötter. Solroskärnor är en väldigt bra källa till protein. Inom de plantbaserade produkterna har det ofta varit soja och baljväxter, men den här korven är alltså 100 procent köttfri samt utan tillsatta allergeninnehållande ingredienser, säger Stina Leire, marknadschef Foodservice på Atria.

Stina_Vegonyheter.jpg

Intresset för den gröna kosten växer och allt fler har plantbaserade rätter i sin vardag. Atria följer upp intresset med klimatkloka och hållbara måltider som både smakar gott och inte krånglar till det.

– Det ska vara enkelt att göra rätter som passar alla, måltider som vi kan samlas kring där alla kan vara med och äta. Flexitarianer söker efter bra vardagsalternativ och vår korv är rökt och har en neutral smak som är lätt att använda i klassiska och populära rätter.

Målet med Dagens Rätt Grönt har alltid varit att ha nischade produkter som är innovativa och inspirerande. En annan produkt som lanseras nu är Krispiga ärtbites, som kan kallas ”en svensk falafel”. Den är märkt Från Sverige, KRAV och EU-ekologisk. Och precis som korven – 100 procent köttfri och ett populärt alternativ för flexitarianer.

– Det viktigaste är att smaken är i centrum, att det är gott! Det klimatkloka köket går igen i allt vi gör. Man ska kunna göra ett aktivt val för att enkelt kunna äta varierat och hållbart. Smak och variation är viktigt för att minska matsvinn. Mat som äts upp är både hållbar och hälsosam!