Pastejköket firar 50-årsjubileum

Pastejköket, som är en del av Atria Sweden, fyller 50 år. Detta firas nu med kampanjen 50 år av pastejlycka och med ett jubileumslock till originalpastejen.

Pastejköket har en innehållsrik historia som sträcker sig mer än 50 år bakåt i tiden. Historien började 1970 i Tranås när Sjöqvists Livsmedel AB ombildades till Pastejköket AB. Under samma år lanserades Sveriges första bredbara pastej i plastask, signerad Pastejköket. En revolutionerande nyhet när den kom 1970 och än idag, 50 år senare, är den lika älskad. Detta firas med kampanjen 50 år av pastejlycka.

– Nu vill vi uppmärksamma att vår pastej från Tranås fyller 50 år, säger Madeleine Persson, Category Manager på Atria. Sedan 1970 har vi erbjudit ett gott urval av det godaste inom pastej till alla smörgåsälskare. Under åren har svenska folket kunnat välja bland flera olika varianter och smaker för att hitta just sin speciella favorit. Pastejen har spridit glädje på de svenska frukostborden i över 50 år, och fortsätter att vara Sveriges mest omtyckta pastej.

I samband med 50-årsjubileet har Atria tagit fram ett jubileumslock. Med jubileumslocket vill Atria hylla asken som varit en symbol för den bredbara pastejen sedan starten. Jubileumslocket pryder folkets favoritpastej Original 200g.

pastej_original_stämpel.jpg

Asken med jubileumslock rullar ut i butik under oktober och kommer finnas fram till årsskiftet.