Lithells lanserar smal grillkorv och kycklingkorv

Nu är Lithells grillsortiment tillbaka i butikshyllorna. Nyheter i år är den första rikstäckande smala grillkorven med skinn samt Barnens grillkorv kyckling. Grillkorv är den korv som är mest populär under sommaren och kycklingkorv är ett klimatsmart segment som växer snabbt.

– Den smala grillkorven är som en fusion av våra storsäljare; smaken från den tjocka grillkorven och formen från den elegantare wienerkorven. En perfekt korv att ta med på sommarens alla grilläventyr. Servera den gärna i bröd med en krämig surkålsslaw, säger Mathias Grennard, Brand Manager Atria Sverige.

Lithells smal grillkorv
Den smala grillkorven har en klassisk grillkorvssmak och ett härligt knäck när man biter i den. Grillkorv är det största segmentet i korvhyllan och nu lanserar Lithells en smal variant med skinn som kommer att finnas över hela landet. Grillsortimentet är tillverkat av svensk köttråvara med naturskinn och rökt på traditionellt vis med rökspån – du känner igen dem på den smarta, återförslutningsbara ståpåsen i svart. Kötthalt 60%, 8 korvar per förpackning om 500 g, cirkapris 42 kr.

Barnens grillkorv kyckling
Barnens grillkorv är populär hos de barn som föredrar korv utan skinn. Nu lanseras en variant med kyckling som är god och klimatsmart. Barnens grillkorvar tillverkas av svensk köttråvara. Kycklingmängd: 65%, 10 korvar per förpackning om 400 g, cirkapris 20 kr. Sortimentet har även fått ny design.

– Snabb, enkel och god mat när den är som bäst. Passar till sommarens alla äventyr; oavsett om ni är på skattjakt i skogen, leker pirater vid havet, hänger i stadens gröna parker eller håller er inne för att sommaren regnar bort. Den är lika god grillad som stekt och jag vill tipsa om att servera en eller två korvar i ett tunnbröd med snabbmarinerad gurka och en härligt, len avokadocrème. Om det faller matgästerna i smaken är det även gott med några gröna salladsblad, säger Fredagskocken Mattias Larsson, receptkreatör och kock.

Om alla korvarna
Grillsortimentet är tillverkat av svensk köttråvara med naturskinn och rökt på traditionellt vis med rökspån, du känner igen dem på de smarta, återförslutningsbara ståpåsarna i svart. Lithells Grillkorv, 960g, 56% köttmängd, pris: 54 kr. Lithells Smal Grillkorv, 500 g, 60% köttmängd, pris 42 kr, Lithells Grillkorv bokspånsrökt, 570 g, 60% köttmängd, pris 42 kr. Lithells Chorizo bokspånsrökt, 500g, 71% köttmängd, pris 42 kr. Lithells Wienergrill, 345g, 80% köttmängd, pris 42 kr. Även Barnens grillkorvar tillverkas av svenskt kött men är skinnfri. Barnens grillkorv, 400g, 60% köttmängd, pris 20 kr. Barnens grillkorv kyckling, 400g, 65% kycklingmängd, pris 20 kr. Priserna är rekommenderade priser till butik