Atria tog hem pris i Martin & Serveras årliga hållbarhetstävling

Martin & Servera anordnar årligen hållbarhetstävlingen Utmaningen. 2017 års tävling hade temat hållbara idéer och leverantörsklassen vanns av Atria.

Just temat hållbara idéer passar Atria väldigt bra. Förutom att hållbarhetsarbetet genomsyrar den befintliga verksamheten så arbetar Atria framtidsinriktat med hållbara innovationer i fokus.

Atrias bidrag bestod bland annat av två högintressanta ämnen ”Alternativa proteinkällor” och ”Minskat matsvinn”. I en film ger Martin Skoglösa och Åsa Josell från Atria Sverige exempel på hur man arbetar med frågorna.

Martin & Servera motiverar vinsten så här:
Atria arbetar med hållbarhetstänk genom hela livsmedelskedjan. De jobbar brett och de är inte rädda för nya tankar och utmaningar. Här finns ett brett engagemang, en vilja att tänka nytt och tänja på gränserna samt intresse för ny digital utveckling. Martin & Servera ser fram emot fortsatt spännande samarbete.

Här ser du filmen som var med i Atrias tävlingsbidrag

Om tävlingen Utmaningen

Sedan 2011 har Martin & Servera årligen anordnat en hållbarhetstävling för kunder och leverantörer med syfte att lyfta viktiga frågor inom hållbarhet och inspirera till förbättringar. Tidigare tävlingar har rört frågor som mångfald, vegetarisk mat och minskat matsvinn. 2017 var temat hållbara idéer och tävlingen var öppen för klasserna:

  • Kök och matsalar inom vård, skola och omsorg
  • Hotell, restaurang och caféer
  • Leverantörer till Martin & Servera